Asus VX6 Lamborghini – Un Diablo al netbook-urilor (remake)

Tema Blogwars:

Tema din această săptămână necesită puțină documentare. Căutați noul netbook VX6, identificați-l și prezentați-l într-un articol.

“VX6 este un netbook dintr-o altă lume, aducând performanța Lamborghini într-un format diminutiv.”

 

Un netbook sportiv cu care am avut placerea unui test-drive acum aproape o luna si a carui prezentare am postat-o tot cam atunci. Nu a mai ramas decat sa o “restilizez” putin pentru a o face cat mai pe placul vostru. Nu pot scrie nimic fictiv pentru ca am pus mana pe el, l-am pipait, l-am butonat, l-am utilizat, l-am purtat cu mine, m-am bucurat la propriu de serviciile lui electronice. De data asta, realitatea bate fictiunea.

Asus nu este la prima colaborare cu constructorul italian Lamborghini. Si, am motive sa cred, ca nu va fi nici ultima. Ne-au incantat pana acum cateva serii de portabile Asus ornamentate cu faimoasa sigla pe ele. Portabile puternice, cu o configuratie  si un aspect pe masura. Acum, va este prezentat primul model de netbook Lamborghini. O premiera in lumea lor, asteptam si replica concurentilor.

Un mic bolid electronic care a parcat si in garajul pe care il port mereu in spate (la rucsac ma refer), din pacate doar pentru vreo doua saptamani. Testele de viteza au fost realizate atat in tara, pe circuite cu pal melaminat, dar si in strainatate, performantele lui fiind cu mult superioare pe lemnul de esenta nobila al pistelor vest-europene.

Caracteristici tehnice

Ecran: 12.1 inchi; rezolutie de 1366×768 pixeli

Procesor: Intel D525 la 1.80 GHz

Memorie RAM: 1 GB

HDD: 250 de GB

Sistem Grafic: Optimus: Intel GMA 3150 si Nvidia ION

Conectica: Ethernet Gigabit, Wi-Fi N

Conectori: 2 x USB 3.0, 1x USB 2.0, 1 x HDMI

Dimensiuni: 297mm(W) x 204mm(D) x 39mm (H)

Greutate: 1.46 Kg

Primele Impresii

Are o alura sportiva, cu un aspect premium, modern, cu linii dinamice, taioase, tipice bolizilor Lamborghini, un adevarat Diablo al netbook-urilor am putea spune. Un sportiv de lux, cu finisaje si materiale de calitate, unul dintre cele mai bine realizate netbook-uri de pe piata. Aspectul este completat si de robustetea echipamentului in sine, cu plastice tari care nu flambeaza si balamale solide, rezistente. Incrustatiile mate din aluminiu ii sporesc nota de forta si masculinitate pe care trebuie sa o afiseze un exponent al clasei sale.

Pe laterala dreapta gasim conectorii pentru casti si microfon, cele doua vestite porturi USB 3.0 si cel Ethernet.

Pe cea stanga avem un port VGA, un HDMI out, unul USB 2.0 si un slot SD.

Functionare si Utilizare

Procesorul Intel Dual Core la 1.8 Ghz ii asigura o functionare corecta cam in toate programele tipice de Office pe care le-am putea folosi. Browsingul pe internet, mesageria instant, word-ul sau excel-ul ii stau la degetul cel mic. Dual Core-ul celor de la Intel face fata cu succes unor astfel de plimbari de vara, calme, relaxate. Este ca si cum ne-am plimba cu motorul la turatii joase, fara sa-l solicitam vreun pic.

La un asa aspect, la un asa nume cu rezonanta, bineinteles ca este si o puternica unealta multimedia. Alaturi de tehnologia Optimus cu placa grafica Nvidia, poate rula fara probleme, fara sa icneasca, fisiere video la rezolutii full HD. Este Fun sa-l privesti dar si Fun sa-l utilizezi.

Am un mic dubiu. Modelul de test a venit doar cu 1 GB de RAM. Am inteles ca este doar cel de test, versiunile comerciale avand o configuratie cu minim 2GB. Altfel, am putea zice ca avem un Lamborghini cu motor de 1600 cmc. 😀

De altfel, si Windows-ul 7 il apreciaza pe masura, oferindu-i meritoasa nota de 3.2. Pentru un netbook, este foarte bine, zic eu, o nota onorabila pe care alte laptopuri cu pretentii doar o viseaza.

Dar, legat de configuratie, surprizele continua. Speed.. Numele tau este Viteza… Asa parca zicea Fulger McQueen la inceputul filmului. Nu?

Transferul datelor pe acest mititel, se desfasoara la viteze ametitoare, demne de pista de la “Le Mans”. Recomand si un tuning la motor, cu o stocare pe SSD. Ce ziceti? Pana la tuning, defilam cu doua porturi USB 3.0, cu viteze de transfer teoretice de 10x mai mari decat ale batranului USB, cu Bluetooth 3.0 pentru o mai rapida comunicare cu telefoanele noastre inteligente si chiar Wi-Fi N. Ce sa mai, sute de caluti putere care alimenteaza viteze de transfer optime, necesare continutului multimedia HD.

Si, cand ne afisam cu aspiratorul de gagici prin cartier, trebuie sa ne zguduie un pic si woofer-ul. Bum-Bum-Bum. Nu? Sa ne auda cine trebuie de la 2 kilometri departare. Pastrand proportiile, este cel mai “dotat” netbook de pe piata, cu un sistem audio cu difuzoare Ice Power de la Bang&Olufsen care ne incanta cu un sunet clar, destul de puternic pentru o camera mica si linistita.

Ecranul de 12.1 inchi afiseaza o rezolutie de 1366×768 pixeli, comuna am putea zice pentru diagonala lui. As fi preferat, la aceasta serie, un buton special, Nitro, care sa o schimbe in una la 1600×900. 😀 In rest, este luminos si afiseaza culori naturale, vibrante, o incantare pentru lentilele voastre de contact. Fiind lucios, are tendinte reflexive in mediile cu lumina puternica, naturala.

Tastatura, de tip chiclet, asigura conditiile optime pentru ca degetele voastre sa atinga confortabil suta in 4 secunde, fara sa faca vreun efort deosebit.

Si, pentru un confort desavarsit, optim, anuntam ca, in sfarsit, avem la dispozitie doua butoane de touchpad care preiau comenzile fara sa le apasam tare. Sunt fine, soft, ca pielea de caprioara. 😀

Un adevarat Lamborghini, o masina super sportiva, daca este turat la adevarata putere, va soarbe imediat carburantul din rezervor. Ei, aici situatia este oarecum invers, acest “eLamborghini” avand parte de o autonomie de aproape 4 ore cu Wi-Fi-ul activat. O combinatie optima intre performanta si autonomie, gratie sistemului electronic Nvidia Optimus, a parbrizului LED dar si al acumulatorului cu 6 celule.

Si, pentru a prinde viteze cat mai mari, a se citi “pentru a fi purtat si manevrat foarte usor”, are o greutate de numai 1.46 Kg.

Concluzii

Pro

– Aspectul, designul

– Sistemul Grafic Optimus

– USB 3.0, Bluetooth 3.0

– Primul Touchpad de calitate la netbook-urile Asus

Contra

– Pretul

Asus-ul VX6 Lamborghini este o prezenta extrem de atragatoare in lumea netbook-urilor, atat prin aspect cat si prin puterea de procesare grafica de care dispune. Din octombrie va fi prezent si in Romania la un pret orientativ de 2999 Lei.

Vreau sa va supun atentiei si o mica galerie foto realizata cu el, intr-o deplasare in interes de serviciu.

4 Responses

  1. […] Asus VX6 Lamborghini – Un Diablo al netbook-urilor (remake) Thu Oct 14, 2010 14:09 pm Tema Blogwars: Tema din această săptămână necesită puțină documentare. Căutați noul netbook VX6, identificați-l și prezentați-l într-un articol. “VX6 este un netbook dintr-o altă lume, aducând performanța Lamborghini într-un format diminutiv.”   Un netbook sportiv cu care am avut placerea unui test-drive acum aproape o luna si a carui prezentare am postat-o tot cam atunci. […] […]

  2. Un articol bine documentat, insa prea tehnic, spun eu. Oricum, site-ul tau e unul de profil, asa ca nu pot sa iti reprosez nimic. Succes!

  3. […] doresc cu articolul Asus VX6 Lamborghini – Un Diablo al netbook-urilor (remake) Are o alura sportiva, cu un aspect premium, modern, cu linii dinamice, taioase, tipice bolizilor […]

Leave a comment