• Top 10 Gadgets

  • Contor de Steaguri

    free counters
  • Pages

  • Technology Blogs - BlogCatalog Blog Directory
  • wordpress visitor
  • Advertisements

Smart TV-ul celor de la Philips – cateva detalii

Dupa cum v-am mai spus, la Barcelona am vazut si conceptul de Smart TV al celor de la Philips. Si ei considera ca televizorul “conectat” reprezinta viitorul in livingurile din intreaga lume si trateaza acest subiect ca atare. Smart TV-ul lor este la fel de interesant ca si cele ale competitorilor, avand la baza tot aplicatii si conectivitate cu alte echipamente.

Conceptul Smart care va dota seriile de televizoare Philips 6000/7000/8000/9000 este alcatuit din patru componente principale

Simply Share: Reprezinta modalitatea de partajare a fisierelor multimedia cu orice echipament audio/video conectat din casa.

Control: Controlul televizorului se poate face atat prin intermediul telecomenzii sau al unei tastaturi wireless, cat si printr-o aplicatie pentru smartphone si tableta (android sau iOS) care va fi disponibila din luna aprilie. Am vazut la lucru aplicatia si pe tableta si pe un smartphone, functiona impecabil.

NetTV: Reprezinta zona efectiv conectata la internet in care gasim browserul si aplicatiile, in momentul acesta fiind aproximativ 400 de aplicatii in Galerie. Vor fi aplicatii specifice pentru fiecare tara, Romania avand si ea parte de cateva. Browser-ul nu are inca suport Flash, cei de la Philips preferand pentru accesarea site-urilor aplicatii dedicate.

Program: Posibilitatea de rasfoire a ghidului de programe plus inregistrarea lor pe surse de stocare externe conectate prin USB.

Interfata actuala a NetTV, veche de cam 2 ani, va fi inlocuita cat de curand cu una asemanatoare celei din imaginea de mai sus, mai placuta, mai dinamica, mai adaptata timpurilor actuale. Mai vreau sa remarc si faptul ca televizoarele Smart ale Philips au suport Multiview, adica putem viziona un program TV si  vizualiza simlutan status-urile amicilor de pe Facebook.

De asemenea, vreau sa remarc si parteneriatul special pe care cei de la Philips il au cu Youtube, cautarile unui anumit topic pe Youtube returnand toate rezultatele, exact ca intr-un browser de calculator. Pe televizoarele Philips, acest serviciu nu va fi limitat  cum se intampla pe smartphone-uri sau tablete. Pe acestea din urma, daca cautam un anumit topic, nu sunt afisate toate rezultatele.

Televizoarele Smart ale celor de la Philips ar putea sa apara in Romania din vara.

Normal ca am facut si un scurt material video la fata locului. Puteti vedea cateva demo-uri ale functionalitatilor Smart, mai jos.

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: