HP, Palm, WebOS – cateva scurte informatii

Toti am auzit de noua platforma pe care cei de la HP o vor lansa cat de curand. Dar, ce se vrea ea a fi?

Curios din fire, am accesat site-ul dedicat, hpweboscentral.com, de unde am aflat cateva informatii atat despre webOS cat si despre device-urile pe care acesta va rula.

Cei de la HP ne comunica ca WEBOS, dupa cum ne asteptam, va fi o platforma proiectata exclusiv pentru utilizarea mobila, intr-un sistem de tip cloud-computing.

Noul sistem de operare va avea toate facilitatile existente la smartphone-urile actuale. Vom putea sincroniza contactele, accesa servere de e-mail Exchange sau de alt tip, naviga pe internet, socializa online, va avea apps-uri, plus multitasking.

Primele Smartphone-uri bazate pe aceasta platforma sunt Palm Pre, Palm Pixie si Palm Pre2.

Dintre caracteristicile noului Pre 2, amintim  de:

– Posibilitatea stocarii datelor confidentiale in cloud (Palm Profile) astfel ca, daca este nevoie de un “remote wipe” in cazul pierderii/furtului, la achizitionarea unui telefon nou, vom putea restaura toate informatiile;

Just Type: Orice am vrea sa faca telefonul, doar tastam. WebOS-ul va gasi toate elementele comune, din toate aplicatiile, si le va expune. Doar tastam si putem apoi cauta pe Google, updata status-ul pe Facebook sau scrie un mesaj.

– Toate serviciile de comunicare si socializare sunt interconectate. Tot fluxul de mesaje va fi intr-un singur loc. Asta nu stiu daca este bine sau rau. Personal, nu prea as combina diversele servicii, nu as vrea sa le incurc.

– True Multitasking: parsarea si managementul aplicatiilor active prin utilizarea functiilor tactile. Acestea vor fi afisate sub forma unor cartonase care pot fi mutate, inchise sau chiar grupate.

Foarte misto este si noul Touchstone, o metoda inedita prin care ne putem incarca smartphone-ul (prin inductie), doar asezandu-l pe el, fara fire sau conectori. Cool!

Si, cand este asezat pe Touchstone, telefonul va putea afisa automat un slideshow foto, agenda zilei sau ceasul. Va fi un grup de aplicatii numit Exhibition, dedicat pentru aceasta situatie.

De asemenea, cei de la HP ne promit o familie de produse portabile care functioneaza pe webOS: netbook-uri, tablete si smartphone-uri, cu posibilitatea sincronizarii intre ele.

Voi reveni cu detalii cat de curand. Ma intereseaza acest subiect.

Advertisements

2 Responses

  1. […] numita Topaz, cu un ecran de 9 inchi, cealalta – Opal, de 7 inchi. Ambele vor functiona pe webOS, noul sistem de operare al celor de la HP Palm, si pe un procesor la 1.2 Ghz.  Din cate am vazut, vor fi lansate abia prin toamna, in septembrie. […]

  2. […] alt pas important pe care il vor face se va desfasura in data de 9 februarie, cand vor lansa produsele mobile realizate in colaborare cu Palm, bazate pe noul WebOs. Se pare ca brandul Palm va disparea din context, ramanand in fata ochilor […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: