Intel: Sandy va asteapta pe toti…

Astazi, in cadrul CES, Intel a prezentat a doua generatie a familiei sale de procesoare Intel Core, numita si Sandy Bridge. Din cate am mai auzit de pe la specialisti, este cea mai puternica platforma de pana acum. Cei de la Intel chiar spun ca este o generatie de procesoare care realizeaza un progres semnificativ in materie de performanta si capabilitati de computing, comparativ cu oricare altele dintre generatiile anterioare. De asemenea, este o generatie de procesoare care are incorporata arhitectura grafica Intel HD, ducand in acest fel la imbunatatirea performantelor grafice necesare procesarii HD sau chiar pentru jocurile mainstream.

Intel au anuntat peste 20 de procesoare, adaptoare wireless si chipset-uri, inclusiv noi procesoare Intel Core i7, i5 si i3, chipset-uri Intel Seria 6 si adaptoare Intel Centrino WiFi si WiMAX.  Se asteapta ca numai anul acesta sa apara peste 500 de produse construite pe noua arhitectura, de la toti producatorii importanti. Se pare ca toti vor trece pe la Sandy… 😀

Sistemele bazate pe procesoare quad-core vor fi disponibile incepand din 9 ianuarie, iar noi versiuni dual-core vor fi lansate pe piata in februarie.

Alte caracteristici care diferentiaza acesta generatie de procesoare Intel Core sunt tehnologiile:

Intel Insider –  un mediu protejat pentru distributia, stocarea si rularea de continut premium HD prin intermediul providerilor de continut gen Cinema Now.

–  Intel Quick Sync Video – tehnologie incorporata pentru accelerarea hardware-ului care reduce semnificativ perioada de editaree si partajare a fisierelor video, permitand practic utilizatorului sa obtina in doar cateva minute ceea ce putea sa dureze chiar si ore intregi.

–  Intel Wireless Display – Wi-Di, cea cu care este compatibila noul adaptor Logitech; o tehnologie destul de noua, prin care putem face streaming video full HD de pe laptop pe televizor.

Cam atat deocamdata, asteptam la teste echipamente bazate pe noile procesoare. Sa vedem si noi daca este chiar asa. Din pacate, Cinema Now sau streaming HD, nu prea vad eu cum vom testa in Romania. Dar, sa fim optimisti! 😀

Advertisements

One Response

  1. […] Intel: Sandy va asteapta pe toti… Thu Jan 06, 2011 14:55 pm Astazi, in cadrul CES, Intel a prezentat a doua generatie a familiei sale de procesoare Intel Core, numita si Sandy Bridge. Din cate am mai auzit de pe la specialisti, este cea mai puternica platforma de pana acum. Cei de la Intel chiar spun ca este o generatie de procesoare care realizeaza un progres semnificativ […] […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: