Samsung vrea sa fie Nr. 1

Dupa cum era de asteptat, cei de la Samsung se uita plini de incredere la locul 1 al pietii telefoanelor mobile. Prima pozitie este detinuta in prezent de Nokia, Samsung planuind sa ii detroneze de pe aceasta in maxim 3 ani. Oficialii Samsung declara ca, pentru a-si putea atinge scopul, urmatoarele 12 luni au o importanta cruciala.

In primul rand vor creste productia smartphone-urilor si altor echipamente mobile premium astfel incat acestea sa reprezinte mai mult de jumatate din cuantumul total de terminale fabricate. Volumul productiei, simultan cu extinderea cotei de piata, va creste in China si Vietnam, piate emergente in continua crestere, a caror cerere pentru tablete si smartphone-uri va urca cu siguranta in 2011.

Cele 3 fabrici Samsung din China vor produce 60% din total, cea din Vietnam 15%, Brazilia aduce si ea o cota de 6% pe cand cea din India va fabrica 5%. In Coreea de Sud, Samsung vor fabrica 14% din total, aici focusandu-se in principal pe terminalele high-end.

In lupta contra Nokia, principalul avantaj al Samsung este simplitatea structurii ierarhice a grupului, deciziile strategice fiind luate mai rapid. Al doilea mare avantaj il reprezinta faptul ca ei isi fabrica cele mai importante componente, cum ar fi ecranul, procesorul, memoriile, controland in acest fel mai eficient costurile.

Din experienta personala, pot spune ca am fost si sunt impresionat de calitatea telefoanelor Samsung pe care le-am butonat pana acum. Si au fost cateva, de la cele mai simple pana la ultimele lor creatii. Pentru a evita detronarea de pe locul 1, cei de la Nokia ar cam trebui sa se trezeasca la realitate. Calitatea telefoanelor si chiar a smartphone-urilor lor a cam lasat de dorit in ultima perioada, ma refer si la fiabilitate dar si la faptul ca nu au adoptat inca un sistem de operare de actualitate pentru smartphone-urilor lor. Ce-i drept, se simte un vant de schimbare in gigantul finlandez, dar acesta ar trebui sa bata mai cu putere, sa fie mai dinamic.

Via KoreeaTimes.

Advertisements

3 Responses

  1. […] Samsung vrea sa fie Nr. 1 Thu Dec 30, 2010 23:42 pm Dupa cum era de asteptat, cei de la Samsung se uita plini de incredere la locul 1 al pietii telefoanelor mobile. Prima pozitie este detinuta in prezent de Nokia, Samsung planuind sa ii detroneze de pe aceasta in maxim 3 ani. Oficialii Samsung declara ca, pentru a-si putea atinge scopul, urmatoarele 12 luni au o […] […]

  2. […] In nu mai putin de 7 luni dupa lansarea oficiala, Samsung-ul Galaxy S s-a vandut in peste 10 milioane de exemplare in toata lumea. S-au vandut peste 1.4 milioane bucati lunar, dovedind in acest fel interesul consumatorilor pentru device-urile mobile puternice, fiabile, cu un aspect premium. Inca cateva hit-uri de acest fel si cei de la Samsung vor ocupa foarte repede primul loc pe piata telefoanelor mobile. […]

  3. […] companie are un scop, un obiectiv strategic pe care vrea sa-l atinga. De exemplu Samsung vor sa devina numarul unu pe piata telefoniei mobile. Nokia, normal, vrea sa-si pastreze acest loc. Si exemplele pot […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: