CF-U1 – Mic si al dracu’

Panasonic ne prezinta Toughbook-ul CF-U1, un portabil handheld destinat mediilor profesionale, in special celor “dure”, unde portabilele comune pot fi avariate foarte usor.

In primul rand, se lauda cu ecranul cu tehnologie Transflective Plus, care poate asigura o claritate superioara a display-ului in mediile luminoase. Are un procesor Intel Atom Z530 de 1.6 GHz, RAM de 2 GB, are WiFi, Bluetooth, functioneaza cu Windows 7 si, optional, putem configura un modul 3G. Ecranul LCD este tactil, unitatea de stocare este un solid-state iar datele noastre sunt securizate printr-un scaner de amprente. Autonomia este pe undeva pe la 9 ore. Chiar daca are o constructie solida, greutatea este de numai 1 Kg, fiind in acest fel extrem de usor de purtat.

Va fi comercializat in Romania la pretul de 2199 euro + TVA, incepand cu aceasta luna.

Comunicatul de presa, pe urmatoarea pagina.

Panasonic Toughbook CF-U1, cu un ecran revoluţionar şi performanţe cu 70% mai mari

Osaka, Japonia (6 octombrie 2010) – Panasonic Toughbook CF-U1, cel mai popular model handheld din seria Toughbook, revine pe piaţă cu performanţe crescute cu 70% faţă de versiunea anterioară.

Noul Panasonic Toughbook CF-U1 este echipat cu un ecran dotat cu tehnologia revoluţionară Transflective Plus de reflexie a razelor solare, memorie de 2 GB şi procesor Intel Atom mai puternic.

Transflective Plus, tehnologie care echipează generaţia Mark 2 a sistemului portabil Panasonic Toughbook CF-U1, este o tehnologie ce îmbunătăţeşte semnificativ reflexia razelor solare la suprafaţa ecranului astfel încât claritatea display-ului este net superioară modelelor din prima generaţie.

În afara tehnologiei Transflective Plus, notebook-ul este echipat şi cu un senzor de lumină care detectează intensitatea luminii solare atunci când echipamentul este utilizat la exterior şi ajustează corespunzător luminozitatea ecranului pentru a îmbunătăţi şi mai mult claritatea. Ajustarea automată a luminozităţii ecranului are ca efect şi utilizarea în mod optim a energiei stocate în bateria computerului.

În varianta cu upgrade, Panasonic Toughbook CF-U1 vine echipat cu un procesor Intel Atom Z530 de 1,6 GHz (de la 1,33 GHz în prima generaţie) şi cu o memorie dublă (2 GB în loc de 1 GB). De asemenea, noul model funcţionează cu Windows 7 preinstalat şi cu tehnologia 3G HSPA Gobi2000, ca opţiune de conectare WWAN.

CF-U1 este un echipament portabil de o foarte mare rezistenţă care oferă funcţii integrate, perfect concepute pentru utilizarea în medii foarte versatile. Echipamentul dispune de LCD tactil, unitate de stocare solid-state şi scaner de amprente pentru autentificarea utilizatorului. Notebook-ul poate fi dotat opţional cu un cititor de coduri de bare 1D şi 2D sau etichete RFID şi cu o cameră digitală de 2 megapixeli.

Datorită modului optim în care este gestionat consumul de energie, Toughbook CF-U1 are o autonomie de peste 9 ore şi conectivitate WiFi, Bluetooth, iar opţional WWAN 3G./HSPA.

Dată fiind construcţia foarte solidă a echipamentului, greutatea redusă (1Kg), dar şi posibilităţile variate de andocare, acesta poate fi utilizat atât la birou, cât şi în maşină sau chiar în mers.

Panasonic Toughbook CF-U1 va fi comercializat în România la preţul de 2199 euro + TVA, începând cu această lună.

Advertisements

One Response

  1. […] CF-U1 – Mic si al dracu’ Wed Oct 06, 2010 14:01 pm Panasonic ne prezinta Toughbook-ul CF-U1, un portabil handheld destinat mediilor profesionale, in special celor “dure”, unde portabilele comune pot fi avariate foarte usor. In primul rand, se lauda cu ecranul cu tehnologie Transflective Plus, care poate asigura o claritate superioara a display-ului in mediile luminoase. Are un procesor Intel Atom Z530 de 1.6 GHz, RAM […] […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: