Lumix FZ100 – superzoom de la Panasonic

Inainte de a trece in lumea DSLR-urilor ( a celor entry-level), am fost utilizator de camere foto bridge. Am fost posesor de Lumix FZ7, ulterior si de FZ50, camere de care am fost extrem de multumit. Si as fi fost la fel de multumit si astazi daca, nevoia constanta de ceva nou in permanenta, nu m-ar fi facut sa schimb o data pe an aparatul din dotare. 😀

Iata ca, cei de la Panasonic anunta o noua camera din aceasta serie, FZ100, destinata acelora care isi doresc optica superioara intr-un corp compact sau celor care nu vor sa-si complice existenta cu schimbarea obiectivelor, operatie tipica DSLR-urilor.

Specificatiile nu puteau fi decat unele de top, extrem de atragatoare. Are un zoom optic de 24x, un senzor MOS de 14.1 Megapixeli, un ecran LCD de 3 inchi si posibiliatea de filmare in format AVCHD  1080/30 de fps. Sa mai spun de fotografierea in rafala la 11 fps? !!! Prea tare!

Pretul? Pe undeva pe la 500 de USD. O asteptam si la noi.

Advertisements

4 Responses

  1. […] Lumix FZ100 – superzoom de la Panasonic Wed Jul 21, 2010 12:48 pm Inainte de a trece in lumea DSLR-urilor ( a celor entry-level), am fost utilizator de camere foto bridge. Am fost posesor de Lumix FZ7, ulterior si de FZ50, camere de care am fost extrem de multumit. Si as fi fost la fel de multumit si astazi daca, nevoia constanta de ceva nou in permanenta, nu […] […]

  2. 11 fps-uri nu e ceva nou in domeniul compactelor. (D)SLR-urile au o limitare in sensul asta din cauza oglinzii care tot trebuie sa se plimbe. Camerele de acest gen, practic “filmeaza” in 14.1mp (sau cat au) si separa frame-urile. Spun filmeaza pentru ca obturatorul isi pastreaza dimensiunea ca atunci cand filmeaza, ci nu se intampla ca la (D)SLR-uri unde obturatorul revine la deschiderea maxima dupa fiecare cadru.

    Numai cand te gandesti cat de mult “efort” trebuie sa faca o camera mai mare pentru asa ceva, te ia durerea de cap.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: