Multipoint Server 2010

Cei de la Microsoft ne propun o solutie tip server usor de configurat chiar si de catre persoane non-IT: Windows Multipoint Server. Ce inseamna mai exact? O singura masina hardware configurata cu acest sistem de operare la care sunt legate multe tastaturi, mousi si monitoare. Si atat. Nu mai multe UC-uri. Se mai numeste si “multiseat computing”. Adica, mai pe romaneste, mai multe scaune/posturi de lucru pe acelasi calculator.

Userii logati de pe fiecare “scaun”, pentru ca nu mai putem spune “statie de lucru”, lucreaza independent, fiecare cu desktop-ul sau virtual. Fiecare are acces la resursele proprii dar si la cele publice.

Pare o solutie ieftina si demna de luat in seama de catre institutiile de invatamant. Asta depinde de cat costa licenta pe scaun si cea a sistemului de operare. Oricum, pare o solutie interesanta.

Mai multe despre ea, mai pe larg, aici. Si un mic videoclip de prezentare mai jos:

3 Responses

  1. Asa ceva se poate face sub Linux… gratuit 🙂 Doar ca nu se adreseaza acelui segment de utilizatori care nu se pricep.

  2. Sifaptul ca pastreaza compatibilitatea. Nu cred ca am vazut vre o data un produs pe care sa scrie: “Works with LINUX”.

    Cred ca odata am incercat sa fac ceva in genul asta, dar la vremea respectiva nu aveam hardware-ul necesear. Acel program ma punea sa imi impart PC-ul in 2, sa dau o placa audio colo, o placa video dincolo un procesor pe colo…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: